• gratis verzenden vanaf €70,- NL
  • met liefde en zorg gemaakt
  • alleen de beste kwaliteit
  • persoonlijk advies
  • gratis verzenden vanaf €70,- NL
  • met liefde en zorg gemaakt
  • alleen de beste kwaliteit
  • persoonlijk advies

African black soap

€ 13,00

Beschrijving

100% pure zwarte zeep uit Afrika

Deze Afrikaanse zwarte zeep is 100% natuurlijk. Dit betekent dat er geen stoffen worden toegevoegd tijdens het produceren van de zeep en alle ingrediënten volledig puur zijn.

Waaruit bestaat Afrikaanse zwarte zeep?

Onze Afrikaanse zwarte zeep is gemaakt van shea butter en kokosnootolie. Bij veel mensen is deze zeep bekend onder de engelse naam: african black soap. Het wordt vaak gebruikt vanwege de cosmetische en gezondheidsvoordelen voor alle huidtypes. Een blok zwarte zeep bestaat uit samengedrukte zeepkorrels.

Hoe wordt Afrikaanse zwarte zeep gemaakt?

Om van vetten en oliën zeep te maken is verzeping nodig. In de meeste cosmetische producten worden toevoegingen zoals sodium hydroxide gebruikt. In onze Afrikaanse zwarte zeep wordt de as van cacao peulen gebruikt om de verzeping te starten. Het is een milieuvriendelijke zeep omdat geen geurstof, conserveringsmiddelen, chemicaliën, kleurstof of dierlijke ingrediënten toegevoegd worden tijdens de bereiding.

De kleur van Afrikaanse zwarte zeep

De kleur van deze Afrikaanse zwarte zeep kan variëren van licht- tot donkerbruin en het is zachter dan een standaard stuk zeep. De kleur van de zeep wordt bepaald door het productieproces; hoe langer het verhit wordt tijdens kookproces hoe donkerder de black soap. Het vochtgehalte in de zeep bepaalt de hardheid; hoe droger hoe harder. Het is een niet-vette handgemaakte zeep die oplost als je het in water laat staan na gebruik. Deze zeep heeft een zeer hoog gehalte natuurlijke glycerine waardoor het heerlijk zacht aanvoelt. Door de glycerine wordt vocht uit de lucht geabsorbeerd en kan het zacht worden als het niet wordt opgeborgen in een koele droge plek.

Werking van Afrikaanse zwarte zeep

Deze African black soap zorgt voor een volledig natuurlijk reinigingsproces. De zeep wordt vaak gebruikt vanwege de cosmetische en gezondheidsvoordelen voor de huid. Het kan gebruikt worden voor handen, gezicht, lichaam en zelfs als een effectieve shampoo. Onze African black soap verzacht bij huiduitslag, irritaties aan de hoofdhuid, eczeem en helpt bij vette huid, droge huid, acne, puistjes en andere huidproblemen. Afrikaanse zwarte zeep reinigt je gezicht grondig. Deze African black soap is geschikt voor alle huidtypes.


200 gram